Οι ξηροί καρποί αποτελούν βασικό κομμάτι της διατροφής μας. Πρόκειται για μια τροφή απευθείας από την φύση, που παρά το μικρό τους μέγεθος είναι πλούσιοι σε θρεπτικές ουσίες και μέταλλα.

Η εταιρεία Kokolios Fruits, προμηθεύει την Ελληνική αγορά με κάστανα και καρύδια.

ΚΑΡΥΔΙ

Καρύδι

Τα καρύδια, έρευνες δείχνουν ότι ήταν από τους πρώτους καρπούς που καλλιέργησε ο άνθρωπος, πράγμα που δείχνει ότι μάλλον οι πρόγονοί μας ήξεραν καλά τι έκαναν…

Τα καρύδια είναι ένας καρπός πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες, με αποτέλεσμα να παρέχουν πολλά ωφέλη για την υγεία μας όπως: ασπίδα κατά του διαβήτη και του καρκίνου, παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής, θωρακίζουν την καρδιά και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου αλτσχάιμερ.

ΚΑΣΤΑΝΟ

Κάστανο

Το κάστανο, βασιλιάς των ξηρών καρπών, πλούσιο σε βιταμίνη C & E, διαθέτει πολλές θρεπτικές ιδιότητες καθώς είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου.

Τα κάστανα προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται το σώμα μας, μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε την υπέρταση, την αναιμία, καθώς  και στην διατήρηση ενός υγιούς σκελετού.